A este feito non alleos os medios de comunicación, nen a popularidade acadada por algúns cociñeiros e cociñeiras, convertidos en fenómenos mediáticos. Proliferan os programas de radio, TV e mesmo as canles exclusivamente adicadas á arte culinaria, os blogs, videos e páxinas na rede.
Pero hai tamén outros factores que merecen ser tomados en consideración:
- A cociña, o feito de cociñar, que non é o mesmo que o feito de comer, descóbrese coma un ha arte que produce satisfaccións á práctica da pintura ou as artes plásticas en xeral; teñen en común os aspectos creativos, o compartir e intercambiar saberes e emocións; detrás de cada cociña está toda unha tradición cultural que merece a pena analizar e, no se u caso, conservar.
- A importancia da alimentación na saúde: nas escolas, hospitais e residencias de persoas maiores os menús están coidadosamente estudiados desde o ponto de vista nutricional, non tasnto cicais desde o cultural. A preocupación polo que comen os nenos nas escolas chega inclusive ata o Ministerio de Sanidade.
- O consumo de productos artesanais recupérase frente ó de productos industriais.
No hay comentarios:
Publicar un comentario