viernes, 24 de septiembre de 2010

Ficha de traballo (2)

O CONSUMO DE PEIXE:
  1. ¿Cantas veces á semán comían pescado?
  2. ¿Que tipos de pescado?
    • Fresco;
    • En conserva;
    • Salgado (bacallao);
    • Afumado (arenques);
    • Outros;
  3. ¿Como adquirían o pescado?
    • Sardiñeiros - pescadeiros (ambulantes);
    • Ultramariños, taberna;
    • Mercado de Abastos;
  4. ¿Comían pescado tódolos membros da familia?
  5. ¿Como o consumían?
    • Fritido;
    • Cocido...
É importante coñecer a orixe (rural, urbana) dos informantes, as comarcas nas que pasaron a súa infancia, adolescencia, mocidade, etc., así coma súa idade aproximada para situar xeográfica e cronoloxicamente os seus testimonios, así coma para comparalos entre si e valoralos criticamente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario