domingo, 8 de agosto de 2010

Máis sobre o cambio de hábitos

A traverso dos testimonios recollidos sobre a cociña, a alimentación e todo o que xira ó seu redor, podemos decatarnos dos grandes cambios sofridos pola sociedade galega nos últimos 60 anos.
Estes cambios teñen que ver con tódolos aspectos da vida cotiá e foron propiciados tanto desde o interior da propia sociedade galega, coma desde o exterior,

Desde o interior as causas dos cambios son múltiples:
  1. A reducción do núcleo familiar, o envellecemento da poboación e o aumento do número de familias unipersoais;
  2. A menor necesidade de realizar grandes esforzos físicos e, en consecuencia, a menor necesidade de inxerir productos de gran aportación enerxética;
  3. A preocupación pola saúde, pola hixiene e polo peso corporal;
  4. A posibilidade de atopar nos mercados unha meirande variedade de productos;
  5. A transformación dos medios para cociñar;
  6. Unha diferente distribución do tempo;
  7. Unha meirande capacidade adquisitiva...
Desde o exterior, sen dúbida, a publicidade e máis concretamente a publicidade televisiva resulta un dos factores máis influíntes, pero non hai que esquencer a incidencia dos costumes dos inmigrantes, emigrantes retornados e do turismo. As parrilladas, tanto de carne coma de peixe, o churrasco, os chourizos criollos, as pastas, pizzas, crepes e mesmo o consumo de marisco hoxe forman parte habitual da nosa dieta polo seu influxo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario