Ingredientes:
- Polo, preferiblemente de corral;
- Patacas novas pequenas;
- Chícharos;
- Zanoria;
- Allo;
- Cebola;
- Ourego;
- Acite de oliva;
- Sal;
- Viño branco;
Elaboración:
Límpase e trocéase o polo; ponse en adobo o día anterior (1) con ourego, aceite de oliva, sal, viño branco e un dente de allo picado (2).
Pásase na tixola cun pouco de adeite de oliva ata que esté dourado.
Colócase nunha tarteira e bótaselle o adobo por enriba.
Cando esté a medio facer, bótanse as patacas novas, os chícharos, a zanoria e unha ceboliña.
Sérvese o polo nunha fuente e o resto noutra. Podemos decoralo polo cunhas tiras de pemento morrón.
(1) Se o polo é de granxa abonda con poñelo en adobo un par de horas antes de cociñalo.
(2) Os paisanos botábanlle un pouco de azafrán ó aobo para darlle máis cor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario