jueves, 30 de diciembre de 2010

Croquetas de bacallao

Ingredientes:
  • Bacallao;
  • Fariña;
  • Leite;
  • Perixel;
  • Ovo batido;
  • Aceite de oliva;
  • Pan relado;
  • Sal;
Elaboración:
Soe aproveitarse o bacallao cocido ou ó forno sobrante dunda comida anterior; desmenúzase ben cos dedos para asegurarse de eliminar tódalas espiñas; pícase o perixel moi miudiño e misturase todo.
Nunha tarteira ponse un chorro de aceitee bótase a fariña removendo continuamente; vai incorporando o leite sen deixar de remover cunha culler de madeira; cando a masa está hooxénea, añádenselle o bacallao e o perixel; remóvese outra vez, bótaselle un pouquiño de sal, quítase do lume e déixase temperar;
Bátese o ovo ou ovos, segundo a cantidade de pasta;
Coa axuda dunha culler vanse facendo as boliñas; tamén podemos conxelalas neste punto para telas dispoñibles en calquera momento; se non, rebózanse co ovo e pan relado e frítense na tixola con aceite ben quente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario