jueves, 2 de septiembre de 2010

Bacallaos rebozados


Ingredientes:
  • Bacallaos, tamén chamados lirios (bacaladillas);
  • Allo;
  • Sal;
  • Ovos batidos;
  • Aceite de oliva
Elaboración:
Límpanse os bacallaos, quitándolles a cabeza e ábrense retirándolles as espiñas, por iso son unha boa alternativa para que os nenos empecen a comer peixe. A súa textura é soave ó paladar e a súa carne branca, pero hai que percurar que estén frescos porque se trata dun peixe delicado.
Adóbanse con sal e allo.
Rebózanse en fariña e ovo batido, frítense en aceite ben quente e sérvense acompañados de cachelos ou patacas ó vapor e ensalada.
Tamén se tomaban fríos, igoal que o bacallao rebozado, así que moitas veces formaban parte dos menús campestres.
Era un prato moi popular polo seu prezo asequíbel e de fáci preparación. Ademais os sardiñeiros sempre os levaban.
O seu cosumo decaeu recentemente por mor do anisakis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario