- ¿Cales eran os menús máis habituais nas festas patronais? Indicar a data das festas e os Santos ou Santas Patronos ós que estaban adicadas para establecer unha correlación entre as tres variables: data, Patrón e prato principal.
- ¿Quen facía a comida o día da festa? A muller da casa, a avoa, persoa de servicio, contrataban a alguén só para cociñar ese día, participaba algún home na elaboración dos pratos...
- ¿Encargaban pratos xa elaborados? (De repostería, por exempro).
- ¿Que productos dos cosumidos nas festas procedían das colleitas ou da crianza doméstica, no caso dos animais?
- ¿Que productos mercaban?
- ¿Onde os mercaban? Taberna, feira, establecementos especializados...
- ¿De cantos pratos constaba o menú do día da festa?
viernes, 12 de agosto de 2011
Ficha de traballo (37)
AS COMIDAS DAS FESTAS:
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario