viernes, 12 de agosto de 2011

Ficha de traballo (37)

AS COMIDAS DAS FESTAS:

  1. ¿Cales eran os menús máis habituais nas festas patronais? Indicar a data das festas e os Santos ou Santas Patronos ós que estaban adicadas para establecer unha correlación entre as tres variables: data, Patrón e prato principal.
  2. ¿Quen facía a comida o día da festa? A muller da casa, a avoa, persoa de servicio, contrataban a alguén só para cociñar ese día, participaba algún home na elaboración dos pratos...
  3. ¿Encargaban pratos xa elaborados? (De repostería, por exempro).
  4. ¿Que productos dos cosumidos nas festas procedían das colleitas ou da crianza doméstica, no caso dos animais?
  5. ¿Que productos mercaban?
  6. ¿Onde os mercaban? Taberna, feira, establecementos especializados...
  7. ¿De cantos pratos constaba o menú do día da festa?

No hay comentarios:

Publicar un comentario