jueves, 22 de julio de 2010

Congrio guisado

Ingredientes:

  • 8 toros de congrio;
  • 4 patacas medianas;
  • 1 cebola;
  • 1 tomate;
  • Perixel
  • Allo
  • Loureiro
  • Aceite de oliva
  • Sal

Elaboración:

Ponse en adobo o pescado, limpo e seco, con aceite de oliva, allo e perixel durante media hora.

Cortámo-las patacas un pouco máis gordas que para fritar e a cebola en aros finos. Nunca tarteira plana poñémo-la metade das patacas e da cebola, colocamos enriza o peixe, o tomate picado, dúas follas de loureiro, unha rama de perixel e dous dentes de allo; enchémo-los ocos co resto das patacas e a cebola; sal e aceito ó gosto; engadimos auga de xeito que non cubra por completo os ingredientes; tapámo-la tarteira e poñémola a cocer, cando ferva deixámola a lume lento. Déixase repousar dez minutos antes de servilo.

(Informante: R.G.N.C.)

No hay comentarios:

Publicar un comentario