viernes, 23 de abril de 2010

A comida kásher

O sistema kásher non permite inxerir máis que unsó producto que conteña proteínas de orixe animal, en resume, non se poden tomar na mesma comida productos lácteos e cárnicos.
Se unha persoa tomou unha crema de verduras á que se lle engadíu tona, terá que tomar un segundo prato de peixe e non unhas costeletas de cordeiro, por exemplo, pero a que tomou ensalada e peixe poderá degustar unha ración de queixo.
Os restaurantes teñen visible o rótulo que indica que tipo de comida se serve, de tódolos xeitos hai gran cantidade de establecentos de cociña internacional..
Nalgúns restaurantes os que seguen o réxime kásher comen nun recinto aparte.
O comprimento estricto ou tolerante das normas depende das distintas fraccións relixiosas.
Os xudeos non comen carne de porco nen pratos eleborados con productos do cocho.
O curioso destas prohibicións é a súa modernidade, é dicir que se correspondan cos coñecementos dietéticos actuais: non inxerir máis proteínas que as necesarias, fomentar o consumo de froitas, verduras e legumes...


No hay comentarios:

Publicar un comentario