lunes, 8 de noviembre de 2010

A leña (5)

Fragmento dos Diarios de Mariana Canabal:
"A comezos dos anos 60 en moitas casas de Santiago de Compostela aínda se cociñaba con leña (ou con carbón) nas populares bilbaínas e as familias precisaban espazos nos que acumulala.
"As casas tiñan cubículos destiñados a esa función, leñeiras individuais ou compartidas, nos sotos, debaixo das escaleiras, nos patios...
"Logo, coa introdución paulatina das cociñas de gas butano, ese espazos foron aproveitados coma despensas para gardar a bombona de reposto, o aceite, as patacas, a fariña, o viño e outros productos alimenticios que se mercaban ó por maior ou que as familias recibían dos seus familiares residentes nas aldeas e adicados á agricultura...
"Máis tarde, serviron para instalar arcóns (conxeladores) ou, incluso, lavadoras ou secadoras, cando non había espazos nos pisos...

No hay comentarios:

Publicar un comentario