martes, 12 de enero de 2010

Peixes de río

Anguilas: moi apreciadas as de Untes (Ourense). Tómanse fritidas, guisadas ou en empanada.
Angulas – son os alevíns das anguilas; fritidas con allo son un prato típico da Noiteboa.
Barbos
Cangrexos de río: Servíanos como tapas nalgúns establecentos de Compostela.
Escalo: A festa do escalo celébrase en Chaián (río Tambre) durante as festas do Apóstolo en Santiago de Compostela.
Esturión: Moi apreciado porque del óbtense o caviar.
Lampreas: Non se vendían na Praza de Abastos; as mulleres levábanas vivas, en caldeiros ou bañeras con auga, directamente a determiñados restaurantes, a certas familias e tamén as vendían poas rúas de Compostela. As máis apreciadas son as de Arbo (Pontevedra).
Salmóns
Troitas – truchas


TÓDALAS ENTRADAS RELACIONADAS COS PEIXES FORON REALIZADAS COA COLABORACIÓN DE ISABEL GIL MOURE, ALUMNA DO POSGRADO EN GERONTOLOXÍA SOCIAL DA USC EN PRÁCTICAS

No hay comentarios:

Publicar un comentario