lunes, 5 de septiembre de 2011

Guiso de carne

Ingredientes:
  • Carne de terneira;
  • Patacas pequenas;
  • Chícharos;
  • Cebola pequena;
  • Sal;
  • Aceite de oliva;
  • Viño branco;
  • Ourego;
  • Azafrán;
Elaboración:
Cortámo-la carne en tacos, eliminando a graxa e os nervos. Adobámola con aceite de oliva, viño branco e ourego. Deixamos repousar un par de horas.
Poñemos un pouco de aceite na cazola e dourámo-la carne; engadímo-las patacas, os chícharos, os restos do adobo, a cebola enteira, unha pizca de azafrán e o sal e cubrimos con auga. Deixamos cocer a lume lento.

É un prato que facilita a inxestión de carne a aquelas persoas ás que esta non lles gosta ou para as que teñan algún problema de masticación (persoas maiores, por exempro).

No hay comentarios:

Publicar un comentario