lunes, 21 de junio de 2010

Gazpacho

En Galicia o gazpacho é un prato quente a base de diferentes verduras e legumes (xudías, repolo, zanorias, puerros...), patacas cortadas en dados, un puñado de arroz ou garabanzos, cun chorro de aceite de oliva ou un pouco de manteiga de porco derretida na tixola.
Tamén podían cortar unhas rabandas de touciño da barriga, que ten máis febra, e pasalas na tixola; a graxa resultante botábanlla ó gazpacho e os rixóns comíanos metidos entre o pan; ou engadir un pouco de bacallao desmenuzado ou uns taquiños de xamón ou panceta.

Tamén se emprega o termo gazpacho con sentido pexorativo para referise a unha comida feita con varios ingredientes.

O gazpacho andaluz, prato frío, para tomar con culler ou inclusive para beber, co tomate coma principal ingrediente, é de recente introdcción nos nosos hábitos alimenticios e só por parte da poboación máis nova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario