Anguilas: moi apreciadas as de Untes (Ourense). Tómanse fritidas, guisadas ou en empanada.
Angulas – son os alevíns das anguilas; fritidas con allo son un prato típico da Noiteboa.
Barbos
Cangrexos de río: Servíanos como tapas nalgúns establecentos de Compostela.
Escalo: A festa do escalo celébrase en Chaián (río Tambre) durante as festas do Apóstolo en Santiago de Compostela.
Esturión: Moi apreciado porque del óbtense o caviar.
Lampreas: Non se vendían na Praza de Abastos; as mulleres levábanas vivas, en caldeiros ou bañeras con auga, directamente a determiñados restaurantes, a certas familias e tamén as vendían poas rúas de Compostela. As máis apreciadas son as de Arbo (Pontevedra).
Salmóns
Troitas – truchas
TÓDALAS ENTRADAS RELACIONADAS COS PEIXES FORON REALIZADAS COA COLABORACIÓN DE ISABEL GIL MOURE, ALUMNA DO POSGRADO EN GERONTOLOXÍA SOCIAL DA USC EN PRÁCTICAS
martes, 12 de enero de 2010
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario