lunes, 11 de enero de 2010

Mariscos

Crustáceos:
Nécoras
Queimacasas: nécoras vacías (Muxía)
Boi
Cangrexos
Centolas e centolos
Cigalas
Gambas
Langosta
Langostinos

Lubrigantes
Nécoras
Santiaguiños
Moluscos:
Ameixas: existen diferentes variedades.
Berberechos: tomábanse directamente do mar ou en empanada. Tamén se fan empanadas de berberchos co cuncha.
Calamar
Caramuxos – Minchas – Bígaros: antiguamente non se comercializaban, os mariscadores regalábanos por latas; nalgúns establecementos das rúas do Franco e da Raíña en Santiago de Compostela sérvenos como tapas, acompañados dunha cortiza con varios alfinetes cravados para comelos. Chocos: teñen fama en Redondela, xa o di a copla: Para sardiñas frescas, Vigo; para chocos, Redondela...; tómanse na súa tinta e tamén en empanada.
Lapas
Longueirón – máis longo que a navalla
Mexilóns
Navallas – navajas

Ostras: as maís afamadas son as de Arcade.
Ourizos
PercebesPolbo – Pulpo
Puntillas: calamares moi pequenos;
Vieiras
Voladores: máis pequenos que os calamares;
Xibia – sepia
Zamburiñas

No hay comentarios:

Publicar un comentario