miércoles, 2 de septiembre de 2009

Os condimentos tradicionais da cociña galega


Na cociña tradicional galega empregábanse dous tipos de condimentos:

1. Cultivados ou elaborados polos propios paisanos:

  • cebolas
  • allos
  • vinagre de viño
  • viño branco e outros licores
  • ourego
  • loureiro
  • menta
  • anises e nébodas (estas para coce-las castañas)

2. Mercados nas tabernas ou nos ultramarinos (así chamados pola procedencia ou orixe de moitos dos productos que vendían):

  • aceite
  • sal
  • canela en polvo e en rama
  • pementón
  • pemento picante
  • pementa branca e negra
  • azafrán
  • especias, principalmente para os callos
  • noz moscada
A cociña tradicional galega non abusa dos condimentos coma as cociñas chinas, da India ou árabes, entre outros motivos porque emprega productosfrescos e de excelente calidade, resgo común a toda a cociña mediterránea, aínda que estemos no Atlántico!

No hay comentarios:

Publicar un comentario