Tamén coñecidas como "sopas de burro cansado"
Ingredientes:
Viño tinto do Ribeiro;
Pan de molete;
Zucre;
Preparación:
Quéntase o viño e vértese nunha cunca; bótanselle anaquiños de pan, preferiblemente reseso ou da codia do molete e unha ou máis culleradas de zucre.
Dábanllas ós vellos e ás mulleres paridas, polo efecto euforizante do alcohol, xa o di o refrán "sopas de viño quente fan ó home valente"; tamén as tomaban cando estaban acatarrados ou resfriados; tamén o di o refrán "ó catarro dalle co xarro".
(Informante: M.C., concello de Vedra)
Ingredientes:
Viño tinto do Ribeiro;
Pan de molete;
Zucre;
Preparación:
Quéntase o viño e vértese nunha cunca; bótanselle anaquiños de pan, preferiblemente reseso ou da codia do molete e unha ou máis culleradas de zucre.
Dábanllas ós vellos e ás mulleres paridas, polo efecto euforizante do alcohol, xa o di o refrán "sopas de viño quente fan ó home valente"; tamén as tomaban cando estaban acatarrados ou resfriados; tamén o di o refrán "ó catarro dalle co xarro".
(Informante: M.C., concello de Vedra)
No hay comentarios:
Publicar un comentario