lunes, 27 de abril de 2009

Empanada de bacallao



Ingredientes:
600 gramos de fariña;
levadura;
un chorro de aceite (ou mantequilla);
un ovo cru;
cebola;
bacallao;
pemento doce;
Amásase ben e fórmase unha bola coa masa e déixase repousar ata que levede. Pódese amasar outro pouco e deixar repousar outra vez.
Frítese a cebola e o bacallao desmigado,
añádeselle un pouco de pemento doce e déixase enfriar un pouco, senón rompería a masa. É a zaragallada.
A metade da masa exténdese sobre unha mesa espolvoreada de fariña coa axuda dun rodicio ou dunha botella, e colócase na empanadeira deixando que desborde todo ó redor; e vértese sobre ela a zaragallada e repártese uniformemente.Exténdese o resto da masa e colócase por enriba, dóbrase coidadosamente a masa sobrante e fáiselle un buratiño no medio para que "respire". Métese ó forno.

Cando había fornos de leña, moitas persoas facían as empanadas na casa e levábanas a cocer ós fornos, para diferencialas unhas das outras, coa mesma masa facían unhas tiriñas e poñíanllas formando un pequeno debuxo ou unha letra identificativa.
(Informante: E.G.C., concello de Teo)

No hay comentarios:

Publicar un comentario